≡ Menu

5 tips til at undgå impulskøb

Selvfølgelig er det ikke dig, der foretager impulskøb. Det er alle de andre, ikk?

Genkender du din indre stemme: ”Jeg køber da ikke særligt meget, der ikke er planlagt” eller ”Ej, jeg tror da ikke, at mine små impulskøb betyder særligt meget for min økonomi”.

impulskøb

70% af vores købsbeslutninger tages, når vi står nede i supermarkedet!

Sikke noget sludder! Flere videnskabelige undersøgelser viser, at ca. 70% af vores købsbeslutninger tages, når vi står nede i supermarkedet! Det er da vanvittigt at tænke på!

Impulskøb er en rigtig dårlig vane og ofte medskyldig til, at du ikke har kontrol over din økonomi.

Derfor SKAL du sætte alle sejl ind for at undgå impulskøb helt!

Derfor har jeg samlet 5 super tips til at undgå impulskøb. Jo flere tips, du vælger at bruge, des større er chancen for, at du helt undgår impulskøb og sparer en masse penge!

Udover at spare penge, kan mange helt sikkert også ”spare” nogle kilo på sidebenene. Mange impulskøb er nemlig usunde varer. Mon ikke, der er hoppet en pakke chokolade ”skildpadder” ned i din indkøbskurv før?

Butikken lokker dig til impulskøb

Butikker indretter deres forretning for at få dig til at impulskøbe. Har du tænkt over det?

Hvorfor tror du, at der altid er slik lige ved kassen og hvorfor tror du at de mest solgte varer altid står længst nede i butikken (mælk, smør osv.) Jo da, så skal du jo forbi en masse andre varer, der kunne friste!

De 5 tips

  • Brug kontanter
    Kontanter er klart det bedste bruge, når du skal købe ind. Det gælder både dagligvarekøb, tøjshopping og turen i byen. Lad plastikkortet blive hjemme i skuffen. Så kan du ikke bruge mere end planlagt.
  • Køb KUN de ting, der står på indkøbssedlen
    Det siger jo næsten sig selv. Gør det til en vane, at skrive en indkøbsseddel, inden du skal købe ind. Det gælder dagligvarekøb men absolut også tøjshopping. Hvis du har brug for et par strømper, skal du undgå at blive fristet til at købe et par støvler der matcher strømperne!
  • 14 dags reglen
    Hvis du bliver fristet til at købe noget, der ikke står på listen, så lad være med at købe det nu. Aftal med dig selv, at du skriver dit ønske ned, og venter med at beslutte om du har brug for det efter 14 dage.
  • Spørg dig selv: Har jeg brug for det?
    Når du står ved kassen og skal til at betale, så kig ned i indkøbsvognen og tjek, at der kun ligger ting, som står på indkøbslisten. Hvis der har ”sneget” sig nogle studenterbrød eller en citronmåne derned, så spørg, om du hellere vil have det, frem for at spare op til det, du virkeligt ønsker dig.
  • Spis, inden du går ned i supermarkedet
    Det lyder måske lidt mærkeligt, men faktisk viser undersøgelser viser, at du har nemmere ved at fravælge de usunde fødevarer, hvis blodsukkeret er i balance og du er mæt. Så smør et stykke med rullepølse, inden du skal købe ind.

Den indre stemme er synderen

Køb kun, hvad du har planlagt i forvejen

Køb kun, hvad du har planlagt i forvejen

For mig er det en gåde, hvorfor man impulskøber. Jeg har dog et godt bud på det. Som mange andre forhold i livet styres vi af følelser. Følelserne tager over og vinder over vores fornuft. Det kan undgås ved at sætte nogle regler op for sig selv, inden man står foran fristelsen.

Så tvinges man nemlig til at tænke en ekstra gang over det og dermed mindskes chancen for, at man dummer sig.

Måske kender du nogle af disse sætninger fra din indre stemme, som styres af følelserne. Det gør jeg i hvert fald.

  1. ”Hunden skal da også have det godt.”
  2. ”Børnene skal også forkæles.”
  3. ”Jeg har haft en hård dag, så den dér marcipankage på tilbud må jeg ha´!”
  4. ”En pose chips kan da ikke slå min økonomi ud af kurs.”
  5. ”Jeg har simpelthen BRUG for den dér iPhone. Alle andre har en.”
  6. ”Halv pris!! Det er da næsten dumt, ikke at købe den.”

Har du flere tips til, hvordan man undgår impulskøb? Skriv i boksen nedenfor.

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }