≡ Menu

10 tips til at spare penge og skåne miljøet

Fokus på miljø og klima har aldrig været større, og især i Danmark har interessen for dette været stigende. Det ses bl.a. i de mange solcelleanlæg og vindmøller landet over.

En rapport fra Verdensbanken viser ligeledes, at vi i Danmark har de bedste muligheder i verden for at udnytte den grønne energi. Mulighederne for at bidrage til et bedre miljø er altså gode i Danmark, og derfor er det naturligvis ærgerligt ikke at udnytte disse.

Men nok om de grønne energikilder. Det er faktisk muligt at hjælpe til et bedre miljø ved minimale ændringer i hverdagens mange gøremål. Og udover den gode samvittighed man får af dette, kan man ligeledes opleve besparelser på de mange regninger.

Nedenstående er der samlet 10 tips, der udover at skåne miljøet også medfører besparelser på dine regninger.

10 tips til et klimavenligt liv

 

De nævnte tips til at skåne miljøet, og samtidig opnå besparelser, er noget, mange af os kender til, men simpelthen glemmer i hverdagens stress og jag.

En af de helt store poster, hvor der er besparelser at hente, er vandforbruget. I Danmark bruger en gennemsnitlig person op til 150 liter vand om dagen. Dette inkluderer personlig hygiejne, toiletskyl, tøjvask og opvask. Prisen på en liter vand er cirka 6,3 øre, hvilket giver 9,45 kr. på dagsbasis, eller lige under 40 kroner om dagen for en almindelig husstand.

Der er derfor mange penge at spare. Og bor du i hus, er det faktisk muligt at investere i en varmepumpe, som kan kombinere produktionen af vand og varme. Dette giver utroligt billigt vand, og vil i de flestes tilfælde halvere varmeregningerne. En varmepumpe har en levetid på mere end 20 år, og afhængigt af dit eller husstandens vand- og varmeforbrug, er det faktisk muligt at tjene investeringen hjem på så lidt som fem år.

Påbegynder du de mindre ændringer i hverdagens gøremål i dag, vil du se belønningen på din næste regning.

Skrevet af Christoffer Kragh Olsen, Greenmatch

Abonnér
Giv besked når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }