≡ Menu

Kan kreditor tage din efterlønsudbetaling?

Fra april 2012 har næsten 400.000 danskere mulighed for at få deres efterløn udbetalt.

Kan kreditor tage din efterløn?

Kan kreditor tage din efterløn?

Har SKAT eller andre kreditorer mulighed for at tage udlæg eller kræve disse penge af dig?

Kan kreditor tage efterlønnen, inden jeg får dem udbetalt?

Nej, hverken SKAT eller andre kreditorer har mulighed for at tage din efterlønsudbetaling, inden du får dem udbetalt til din konto.

Der er dog en undtagelse. Hvis du skylder penge til den virksomhed, som udbetaler din efterløn (Fagforening/ a-kasse), kan de godt modregne deres tilgodehavende, inden du får pengene.

ALLE, der vælger at få efterlønnen udbetalt, får pengene indsat på deres konto i første omgang.

Kan kreditor tage efterlønnen, efter jeg har fået dem udbetalt?

Alle kreditorer i Danmark er udmærket klar over, at mange danskere får udbetalt efterlønnen den kommende tid og de vil gøre meget for at få en del af disse penge.

Som tidligere nævnt, kan de ikke tage udlæg i dem, inden du får dem udbetalt.

Men når du har fået efterlønnen udbetalt, kan kreditorer indkalde dig i fogedretten og ”håbe” på, at du stadigt har pengene stående på din konto.

I fogedretten kan kreditorer nemlig godt tage udlæg i de penge, du har stående på din bankkonto. Også selv om det er penge, du har fået udbetalt fra din efterlønsudbetaling.

Hvis din efterløn bliver udbetalt til din konto, kan banken dog godt tage pengene, hvis du har misligholdt dit lån og ikke betalt på dine afdrag.

Særlige regler, hvis du har gæld til SKAT

SKAT vil ikke tage din efterløn inden du får dem udbetalt, men de har altid mulighed for at inddrage penge, der står på din konto, hvis de ”opdager” eller har mistanke om, at du har mange penge stående.

Det gør de ikke ofte, men hvis afdrag til SKAT har været misligholdt og de har svært ved at inddrive penge fra dig, kan du ikke være sikker.

Brug din efterløn til at forhandle med kreditorer

Brug din efterlønsudbetaling til at betale gæld!

Brug din efterlønsudbetaling til at betale gæld!

Hvis du har udsigt til at blive gældfri inden for de næste 5-7 år, bør du forsøge at ”lokke” kreditorer med at ville indbetale et større engangsbeløb, mod at kreditor ”streger” en del af gælden.

I nogle tilfælde kan du også f.eks. bede dem om rentestop, hvis du derimod lover at betale større månedlige ydelser hver måned.

Du kan med andre ord få værdien af din efterløn forøget, hvis du bruger dem til at forhandle med kreditor.

Hvordan gør jeg det?

Jeg har lavet nogle gode brevskabeloner til netop dette formål, hvor du kontakter kreditor for at forhandle om din restgæld.

Disse brevskabeloner har alle en video tilknyttet, hvor indholdet af brevet bliver gennemgået.

Derudover kan du læse om, hvad der er bedst at gøre i din situation i e-bogen ”Få styr på din gæld” (Kapitel 14: “Frivillig akkord”).

I e-bogen kan du læse om frivillige forlig og om forhandling med kreditorer i situationer, hvor du f.eks. har fået større pengebeløb til rådighed. Find ud af, hvordan du bruger dine penge bedst på denne måde.

Du kan også vælge at få en professionel gældsrådgiver til at forhandle for dig. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Abonnér
Giv besked når
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

kan fogedretten udlæg i månedlig pensionen

Jeg skylder banken 800.000kr, når jeg beder om min kapitalpensionen udbetaler , jeg har ca 700.000 . Kan banke!tage mine penge? Det gælder også min rate pensioner el. Hvad sker det? Hvis jeg åbner en nye konto i en anden bank?? Mvh To dinh

{ 4 comments… add one }