≡ Menu

Budgethuset tager kampen op imod gæld

(Pressemeddelelse, Budgethuset, 27/10 2010)

Finanskrisen skal have skyld for meget, er der nogen, der siger – men det er nu engang et faktum, at der nu er mere end hele 400.000 danskere, der er registreret som dårlige betalere hos henholdsvis RKI, Debitor Registret og Skat (Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet).

Det er faktisk det højeste antal nogensinde. Og så er der også lige alle de andre danskere, der fortsat låner og låner penge til både højre og venstre, mens de langsomt men sikkert styrer lige imod den økonomiske afgrund.

Se bare på de mange stressede og ulykkelige par i TV3-programmet Luksusfælden, hvor to økonomi-eksperter gør deres bedste for at rådgive forgældede danskere og hjælpe dem ud af deres økonomiske krise.

Budgethuset.dk – gældsrådgivning

En af dem, der også ønsker at rådgive og hjælpe de mange danskere, som ikke længere kan se nogen udvej ud af deres økonomiske situation, er 40-årige Berthel Lehmann.

Udover at arbejde som gældsrådgiver for Forbrugerrådet, så ejer og driver han også websitet Budgethuset.dk.

Her kan gældsplagede danskere finde gældsrådgivning af enhver art i form af gode råd, artikler og videoer, alt sammen helt gratis.

Fra den 3. november vil man dog også kunne hyre Berthel Lehmann som sin helt egen personlige gældsrådgiver.

Berthel Lehmann: ”Som tingene har udviklet sig, og som tiden er, fremstår det klart og tydeligt, at mange flere danskere fremover vil få brug for hjælp med deres gæld. Så der er unægteligt et meget stort behov for gældsrådgivning, og det er også derfor, jeg har startet Budgethuset.dk! Jeg ønsker at hjælpe de her mennesker.”

Dybt forgældede danskere

Hvad er det så for nogle mennesker, der slås med en så uoverskuelig gæld, at de må søge hjælp? Til dét svarer Berthel Lehmann: ”Det er såmænd bare folk, der har mistet overblikket over deres økonomi – af mange forskellige årsager. Det behøver på ingen måde at skyldes økonomisk uansvarlighed.

Ofte skyldes det nogle uheldige omstændigheder, som de ikke lige har været i stand til at forudse eller påvirke: finanskrisen, et for dyrt forbrugslån, skilsmisse, sygdom, et dårligt boligsalg. Og det kan ske for selv de bedste. Men brug for hjælp, dét har de naturligvis! Gæld hænger som en sort sky over hovedet på de forgældede.”

Gældsrådgivning og forbedret livskvalitet

Hvad er det så mere præcist, at en gældsrådgiver som Berthel Lehmann kan gøre for sine hårdt ramte, gældsplagede klienter?

Berthel Lehmann: ”Først og fremmest kan jeg – med min viden, erfaring og indsigt i den enkelte sags problemstillinger – lave et realistisk budget for de pågældende. Jeg kan lave nye aftaler med kreditorerne, så mine klienter ikke betaler mere end deres pengepung kan magte. Jeg kommer endvidere med gode råd til, hvordan deres fremtidige udgifter minimeres så vidt muligt, og så kan jeg bl.a. også hjælpe med at ansøge om gældssanering.”

Det er blot nogle af de områder, som Berthel Lehmann kan være behjælpelig med, og man fornemmer tydeligt, at gældsrådgivning er en hjertesag for ham.

Afslutningsvis tilføjer han:
”Det er både spændende og enormt givende og tilfredsstillende at kunne hjælpe forgældede mennesker til en langt bedre livskvalitet.
Det er almindelig kendt, at hvis der er noget, der tager hårdt på kærligheden, så er det økonomiske problemer. En presset økonomi slider virkelig på psyken, familielivet og parforholdet, og det er ingen tjent med.”

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }

Næste artikel:

Forrige artikel: