≡ Menu

Fortæl din historie om gæld

Del din historie om gæld med andre i samme situation

Del din historie om gæld med andre i samme situation

Gæld er desværre et tabuemne og derfor sidder mange alene med ”hemmeligheden”.

Derfor vil jeg gerne opfordre dig at dele din historie og tanker vedr. din gæld med Budgethusets læsere.

Jeg og de øvrige læsere vil gerne læse din historie, hvis du er blevet gældfri, er i gang med at blive gældfri eller slet ikke er kommet i gang endnu.

Din historie kunne f.eks indeholde:

 • Hvordan er du endt med gælden?
 • Hvordan føles det og hvilke konsekvenser har det?
 • Føler du dig flov over at have gæld?
 • Hvad har du gjort eller planlægger at gøre?
 • Hvad er dit bedste råd til andre?

Du behøver ikke at besvare disse spørgsmål, der blot er inspiration.

Du kan også finde inspiration i artiklen ”Flov over din gæld?”.

Fordelen for dig er at få beskrevet, hvilken situation du er i og hvorfor. Når du får skrevet det ned, bliver situationen mere klar og du ”tvinger” dig selv til at se tingene i øjnene.

Derudover hjælper du andre i samme situation ved at give motivation til at komme videre og få taget fat på opgaven.

Min plan er, at lave en artikel serie de kommende uger, hvor din og andres historie bliver lagt på budgethuset.dk. Hvis du ikke er en ørn til at stave, skal jeg nok læse korrektur.

Du kan naturligvis vælge at være anonym, hvis du ønsker.

Jeg kan ikke garantere, at alle historier bliver lagt online.

Sådan gør du

Skriv din historie og send den til ”historie@budgethuset.dk”
Eller send den via
Kontaktformularen

Din historie kan fylde 1-4 A4 sider.

Inden din historie bliver lagt online, sender jeg dig information om, hvornår den bliver lagt online.
Hvis jeg læser korrektur på din historie, sendes den til dig for ”godkendelse” inden den bliver lagt online.

Jeg og de øvrige læsere glæder os til at læse din historie!

Kærligst,
Berthel Lehmann
Budgethuset

Comments on this entry are closed.

 • Jonas 12. august 2013, 16:14

  Jeg er en fyr på 26 år. Jeg har altid betalt til tiden og aldrig været registeret som dårlig betaler nogen steder.

  Dog mødte jeg en pige for godt 2 år siden. Hun blev pludselig gravid, da hun have glemt at tage hendes p-piller over et længere stykke tid. Hun stod uden job og var i gang med uddannelse og hun ville ikke tale om, at få en abort. Jeg prøvede at forklare hende, at det ikke var de bedste vilkår vi kunne give barnet som tiden så ud nu, men intet hjalp. Jeg valgte at acceptere hendes valdog vi fik en lille pige, som jeg elsker overalt på jorden.

  Jeg valgte at sælge min bil og tage et (fælles)billån i Nordea på 85.000kr, da min daværende bil ikke var så børnevenlig. Vi boede sammen i Randers (min lejlighed), men da hun var fra sjælland ville hun gerne tættere på hendes familie, så jeg valgte at sige min stilling op og fandt et nyt job i trekantsområdet. Vi bosatte os i Fredericia og tog et (fælles)indskudslån på 23.000kr til en ny lejlighed.

  Desværre ville skæbnen, at hun havde mere travlt med at møde andre fyrer i byen, end at være mor – Vi gik fra hinanden November 2012. Der skete hurtigt mange ting; hun flyttede tilbage til Sjælland, vi var i retten om bopælen på vores datter (jeg tabte desværre) -OG hun valgte at stoppe alt betaling på vores 2 fælleslån. Jeg har lige siden betalt af alene på lånene, trods jeg har kontaktet bankene og fortalt dem hvordan det stod til -ingen ville eller kunne hjælpe. Jeg solgte bilen i Juli 2013 og der er nu et testbeløb på 30.000kr på billånet. Dette beløb fortalte min bankrådgiver mig, at de gerne ville dele op i to lige store dele. Desværre ville skæbnen igen, at de skulle have vores begge accept for at dele lånet op, som hun desværre ikke ville med til. Jeg snakkede i dag med banken (12/8-2013), som fortalt mig at hun stadig nægtede at betalte, så jeg hæftede for lånet alene.

  Jeg har idag valgt, at stoppe alt betaling -både til indskudslånet (11.000kr) samt billånet (30213kr), da jeg er kørt sur i at betalte alt “fælles-lån” alene. Jeg har valgt at kontakte en advokat som nu vil se på sagen for mig.

  Mvh.
  Jonas.