≡ Menu

Gældsrådgiver – fordele ved professionel gældsrådgivning

Gældsrådgiver

Hvis du har for meget gæld, kan en professionel gældsrådgiver være svaret på dine bønner.

Få svar på, hvilke fordele en professionel gældsrådgiver har, hvordan du finder penge til det, og hvordan du undgår de brodne kar i branchen.

Gældsrådgivning er forbundet med mange juridiske aspekter og udfordringer, og derfor er det vigtigt at få professionel hjælp, hvis du er det mindste i tvivl om dine muligheder.

Jeg oplever desværre alt for mange, der uden gældsrådgivning selv ansøger om gældssanering eller forsøger at forhandle med kreditorer uden noget godt resultat.

Det er rigtigt ærgerligt, når resultatet kunne ende positivt, hvis det var håndteret korrekt fra starten.

Sådan kan du betale for en gældsrådgiver

Den største misforståelse og grunden til at mange ikke bruger en gældsrådgiver er udgiften.

Hvordan i alverden skulle man få råd til en gældsrådgiver, når økonomien i forvejen er presset til det yderste? Sandheden er i de fleste tilfælde, at gældsrådgivning betales helt eller delvist af de afdrag, du normalt ville betale i afdrag til din gæld.

I den periode, hvor din sag behandles, suspenderes betalinger til kreditorer ofte og de penge går i stedet til gældsrådgiveren under selve sagsbehandlingen.

For nogle er det også en mulighed at få økonomisk hjælp af familien og nogle finder et ekstra arbejde eller arbejder over i en periode.

[adrotate group=”31″]

Fordele ved en professionel gældsrådgiver

Erfaring og viden
En dygtig gældsrådgiver arbejder med gældsrådgivning på fuld tid.
Dem findes der faktisk ikke ret mange af i Danmark.

Kan analysere situationen og ofte forudse udfaldet
Med solid erfaring og mange sager bag sig, kan en professionel gældsrådgiver ofte på forhånd forudsige resultatet. I hvert fald tæt på.
Det betyder, at der ikke spildes tid og dine penge på løsninger, der er håbløse.

Kontakt med myndigheder og retssystemet
Som du sikkert ved, kan myndigheder og retssystemet være tunge at danse med.
Det er vigtigt, at man ved, hvor man skal henvende sig, hvordan en henvendelse skal formuleres og hvilke paragraffer, der skal henvises til.

Når man skal i ”krig” med myndigheder, retssystemet og kreditorer, er det godt at kunne sende en toptrænet elitesoldat, der kender slagmarken, og ved hvordan man vinder.

Kontakt med kreditorer
Kreditorer skal håndteres korrekt. Hvilke rettigheder og muligheder findes der?
Det er vigtigt at kende alle detaljer, så du får det meste ud af en evt. forhandling eller andet.

Dygtige gældsrådgivere har også et løbende samarbejde med kreditorer for at forhandle på vegne af kunderne.

Derfor kender kreditorer og gældsrådgivere ofte hinanden og ved, at de oplysninger og dokumenter der fremlægges er seriøse, troværdige og professionelt udarbejdet.

En sådan tillid imellem gældsrådgivere og kreditorer er meget vigtig og derfor ender forhandlinger ofte med et bedre resultat og hurtigere sagsbehandling.

Opfølgning
Kreditorer, myndigheder og retssystemet kan være langsomme i optrækket. Det er derfor vigtigt at følge op og rykke for svar. En professionel gældsrådgiver ved, hvilke ”knapper”, der skal trykkes på.

Det følelsesmæssige
For mange er det svært at holde følelserne ude ved kontakt med kreditorerne. Undgå, at kontakten går i hårknude og lad en gældsrådgiver overtage. Ved gældsrådgivning overtager gældsrådgiveren kontakt med kreditorerne i forløbet.

Det giver også en bedre mavefornemmelse, når du ved at dit problem håndteres af en professionel.

Pas på de brodne kar!

Desværre får jeg også flere og flere henvendelser fra gældsramte, der bliver udnyttet økonomisk af plattenslagere uden reel faglig kompetence og sandsynligvis med det formål at vride flest mulige penge ud af gældsramte mennesker.

Der findes personer og firmaer i Danmark, der ikke har skrupler med at tage sig godt betalt, velvidende, at sagens udfald er tvivlsom eller i værste fald urealistisk.

Hvem kan man stole på?

Når du skal vælge en gældsrådgiver, skal du være opmærksom på flere ting, inden du indgår et samarbejde.

Uvildig gældsrådgivning
Sørg for, at rådgiveren er uvildig og ikke har økonomiske interesser i andet, end at hjælpe dig bedst muligt. Med andre ord skal du f.eks. ikke bruge din bankrådgiver som gældsrådgiver, hvis du skylder banken penge.

Fokusområde
Find en virksomhed, der har gældsrådgivere ansat med gældsrådgivning som spidskompetence og ikke som ”sidegesjæft”. Det er ofte også et godt tegn, hvis andre end blot indehaveren står på medarbejderoversigten.

Dermed har du en indikation af, at der er et vist fagligt niveau, og at der er tale om en virksomhed, som rent faktisk har en vis erfaring.

Du bør også sikre dig, at rådgivere fremstår med navn og billede. Hvis en rådgiver ikke præsenterer sig ved navn og billede, er der ofte en grund til det.

Geografi
Det er ofte en god idé at mødes fysisk med din gældsrådgiver mindst én gang. Det giver et personligt forhold og en tryghed at have set hinanden i øjnene.

Vælg derfor helst en gældsrådgiver, der bor i nærheden af dig eller er landsdækkende.
Ellers må du forberede dig på møder pr. telefon eller pr. email.

Tjek pris, produkt og aftale
Inden du starter et samarbejde, bør du vide, hvad det koster og hvad du får for pengene. Derfor bør du inden samarbejdet starter modtage en skriftlig bekræftelse på, hvordan de har tænkt sig at løse opgaven og hvad du kan forvente prismæssigt.

Referencer, erfaring og troværdighed
Er de dygtige? Kan de noget? Har de erfaring? Er de troværdige?
Anbefales de af nogen i den økonomiske branche eller andre, du kender?

Kom i gang nu!

Hvis du har fået blod på tanden til at få professionel gældsrådgivning, vil jeg anbefale, at du starter med det samme. Der er ingen grund til at vente.

Start med at kontakte Gældshuset. Lige nu kan du ganske gratis og helt uforpligtende få en gratis vurdering af dine muligheder for at blive gældfri.
Det er blot et krav, at du har en gæld på mindst kr. 200.000,- og har fast indtægt.

Det eneste du skal gøre, er at udfylde en formular med oplysninger din økonomiske situation (tager kun 5-10 min.) og derefter vil du blive kontaktet af en gældsrådgiver.

Læs mere om gratis vurdering her.

Abonnér
Giv besked når

8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

Hej Når man har haft møde i foderetten med en skyldner. Som siger under straffeansvar at han vil afdrage med 1000,-kr om måneden. Men ikke gør det, hvad kan man så gøre?

Hej Mary
Jeg rådgiver skyldnere.
Hvis du har brug for hjælp til inddrivelse, kan du kontakte en advokat.

kan man – med en næsten 20 år gammel gæld – undgå mødet i fogedretten, hvis man underskriver en skyldnererklæring til kreditor?

Hej Karin
Det bestemmer kreditor. Så du skal kontakte dem for at høre om muligheden.

Hej
Jeg er ved at få bevilget gældssanering. Kreditorers advokat er kommet med et forslag efter §213 i konkursloven.
Som folkepensionist skal jeg i de kommende 3 år betale årligt 38.000.00 kr (i alt 113.000kr ).
Kan jeg modsige forslaget? Og hvad vil der i givet fald ske?
Og bliver det månedlige beløb på 2.208 kr , blot trukket fra min pension?
Venlig hilsen Fru A.

Hej Gerly
Udregningen for, hvad du skal betale tilbage er ret simpel og der afviges ikke fra denne regnemodel.
Du kan klage over det, men det hjælper ikke, hvis der er regnet korrekt.
Når du får gældssanering, skal du selv sørge for at betale de oplyste beløb til kreditorerne.
Jeg vil altid anbefale, at man bruger en gældsrådgiver pga. netop situationer som denne.

Tak for svar. Egentlig tror jeg, at jeg vil lade gældssaneringen falde ‘på gulvet’. Dels er jeg ikke i stand til at betale det forlangte beløb, og dels er jeg tudse gammel. Men det er en rigtig god hjemmeside du har. Den har jeg haft god gavn af. Venlig hilsen fru A.

Hej Gerly
Mange tak:)

{ 8 comments… add one }