≡ Menu

Giv hver en krone et navn!

Hvis du ikke laver et budget hver måned, vil du sikkert en gang imellem undre dig over, hvor alle pengene blev af.

Det er netop det, et budget forhindrer. Med et budget kan du give hver en krone et ”navn”, så du i forvejen har bestemt, hvad hver en krone skal bruges til.

Budgetlægning skal skrives ned og ikke kun snakkes om. Alt for mange planlægger ved at ”bruge færre penge på sjov og flere penge på at betale kreditorer i næste måned”. Glem det! Det fungerer bare ikke!

Hvordan skal jeg lægge budget?

Jeg vil anbefale, at du hver måned, lige inden pengene går ind på din konto, sætter dig ned og bestemmer dig for, hvordan den kommende måned skal se ud. Krone for krone. Hvad har du tilbage, når de faste udgifter er betalt, hvor mange penge skal du bruge til mad, på café besøg, til underholdning, biograf, opsparing osv.

Du skal lave et budget, der går et år frem, så du kan budgettere med ferier, jul, fødselsdage, gaver og andre udgifter, der kan forudses. Hver måned skal du se på skemaet for at være helt præcis på udgifter til den kommende måned.

Lav altid budgettet med din partner

Hvis du er gift eller deler udgifter med din partner, er det vigtigt at i sammen kigger på den kommende måneds budget. Selvom din partner ikke interesserer sig for økonomien eller ikke kan finde ud af det, skal man alligevel se på det sammen.

Ved at lægge budget sammen, vil i automatisk komme til at tale om jeres ønsker for investeringer i fremtiden.

Måske vil i udbygge jeres terrasse, måske vil i gerne have et nyt TV eller andre ting. Ved at planlægge budgettet sammen, kan begge forstå, hvorfor budgettet er som det er og kan sammen se frem til de nye ting, i sparer op til.

Træf beslutningen

Hvor meget vil du bruge på dagligvarer? Og hvor meget vil du bruge på at betale på din gæld?

Et budget er ikke en økonomisk spændetrøje. Et budget handler om at lave en plan – og når du gør det, vil du rent faktisk opleve mere frihed end du havde før.

En masse mennesker bliver positivt overrasket, når de indser, at de har flere penge til rådighed efter at have oprettet et realistisk budget og holdt sig til det.

For jer, der ikke før har lavet et budget, er her nogle nyttige tips:

  • Det tager 3-4 måneder at justerer udgifter til dagligvarer ind. Mange ved ikke, hvad der er realistisk at bruge.
  • Lav et budget, der strækker sig over et år
  • Husk at sætte navn på hver en krone, inden måneden starter
  • Husk at medregne opsparing til ferier, jul, gaver, fødselsdage og tandlæge og lignende
  • Læg budgettet sammen med din partner

Man kan med fordel gemme bonner og “kontrollere” at man overholder sit budget – særligt på fornøjelses punkterne og dagligvarerne.

Budgethuset stiller et gratis budgetskema til rådighed med tilhørende vejledning på video.

God fornøjelse!

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }

Næste artikel:

Forrige artikel: