≡ Menu

Kaution

Kaution er er nok den mest misforstået “hjælp” der findes. Banken kræver ikke en kautionist, hvis lånerens økonomi selv kan bære lånet, så tænk dig om.Kaution

Hvorfor kaution?

Hvis du vil optage et lån i din bank, kan banken bede om kaution fra én eller flere kautionister, hvis banken vurderer at du ikke selv kan stille sikkerhed eller overholde dine fremtidige ydelser på lånet.

Med andre ord vurderer banken, at du ikke vil kunne overholde din aftale med dem.

Brug bankens vurdering

Bankers vurdering er baseret på mange års erfaring og statistik og derfor kan du godt regne med, at deres vurdering er reel.

Ved udlån tjener banken naturligvis penge på de renter du betaler og de afviser ikke et lån hvis de vurderer at kunne tjene penge på dig.

Hvad sker der, hvis jeg kautionerer og låner ikke kan betale ydelserne?

Som kautionist hæfter du 100% for lånet! Hvis låner ikke kan eller vil betale, er du ansvarlig for at betale de månedlige ydelser eller indfri hele lånet.

Du overtager altså hele lånet.

Hvis du ikke overholder dine forpligtelserne, vil du blive indkaldt til fogedretten og vil evt. blive nødt til at sælge dine aktiver (bil, ejendele m.m.).

Det personlige forhold

En af de vigtigste faktorer i at kautionere for en ven eller familie er det personlige forhold.
I vil hænge sammen økonomisk og være afhængige af hinandens indkomst og formue, så længe lånet eksisterer.

Hvis det går galt, vil dit forhold til låneren forandres. Det ses alt for ofte at personlige forhold ødelægges pga. økonomi så lad være med det!

Med kaution gør du ikke nogen en tjeneste. Du spiller russisk roulette med jeres personlige forhold.

Vil du satse jeres forhold pga. økonomi? Er jeres venskab ikke mere værd?

Abonnér
Giv besked når
14 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

Min kone kautionerede for nogle år siden for nogle venner i forbindelse med en firma kassekredit. Firmaets senere konkurs betød at banken cashede kautionen.
Hvorledes står min kone i forhold til at få kautionsbeløbet tilbagebetalt af vennerne og er der forældelse i rejsning af et krav overfor dem?

Hvis man mangler omkring 20000kr for at have de sidste 5% til udbetalingen på et hus, må man så godt tage dem fra en eksisterende kassekredit? Kan man godt låne til huskøb hvis den ene part er på elevløn og den anden har et fast job?

Hej..

Vi står i den situation at vi skal flytte fra vores lejebolig, og overvejer at købe i stedet for..

Min kæreste er lige kommet ud af RKI, men jeg er på ressourceydelse (offentlig ydelse)..

Kan banken se han har været i RKI..? Og er mine lånemuligheder små da jeg er på offentlig ydelse.

Hej
Jeg skylder knap 160.000 kr på et forbrugs lån sammen med min eks kæreste

Min eks kæreste har valgt at sige sit bijob op så han ikke længere kan betale af på vores gæld også er det jo mig der hænger på den mit spørgsmål er så bare at jeg ikke synes det er rimeligt han siger han hellere vil afdrage på sin bil i stedet for at afdrage på vores fælles gæld er dette noget banken kan eller vil gøre noget ved

Jeg har også tilbudt ham at tage børne pengene over skat så han kan få sat det i bero så ville han også kunne betale til lånet

Jeg har også kommet med den ide for banken at dele det op så han måske kan for lånet for længet og betale det mindre og jeg hele tiden betaler det jeg hele tiden har gjort men det lyder ikke til de synes det er en god ide

Lad os nu sige at han ikke kan betale hvad nu hvis jeg ikke kan betale det hele hvad sker der så og hvis vi nu siger jeg kan betale det hele har han så bare været heldig og sluppet helt og elegant over denne gæld eller kan jeg på et tidspunkt for noget af det hjem igen på en eller anden måde

Mvh Camilla

Hej :-)
Hvordan løsriver man sig fra en kaution? Jeg er kautionist for min mands firma – og det ønsker jeg ikke længere at være.
Mvh Lene

min kæreste og jeg vil gerne købe hus men vi begge er i rki, kan min far hjælpe som kautionsit så vi kan låne til bolig?

Hej.
Jeg skylder knap 100.000 på et forbrugslån i banken og betaler hver måned det aftale afdrag. For knap er halvt år siden mistede jeg mit job, grundet jeg fik frataget mot kørekort.
Men jeg var garanteret jobbet igen når jeg havde generhvervet mit kørekort.
På baggrund af en udsigt til et halvt år på dagpenge, krævede banken en kautionist for lånet, selvom det månedlige afdrag var indregnet i det ændrede budget, og alle betalalinger blev overholdt, da der jo var penge nok til afdraget.

Hvorfor kræver de en kautionist i dette tilfælde ??

{ 14 comments… add one }

Næste artikel:

Forrige artikel: