≡ Menu

Klip kreditkortet over!

Kreditkort er nøglen til overforbrug og dårlig økonomi. Få et debetkort, så du ikke kan hæve mere end dit indestående.

Klip kreditkortet

Klip kreditkortet og brug færre penge

Kreditkort som VISA, dankort og Diners er de mest almindelige kreditkort danskere bruger i dag. Alle disse kort kan bruges til køb i stort set alle butikker og på nettet. Bankerne har været så smarte at udstede disse kreditkort med mulighed for at overtrække.

Det er en rigtig god forretning for banken, da mange mennesker bruger muligheden for overtræk i trænge perioder. Overtræk straffes af banken med høje gebyrer og renter. Mange mener at det er rart med denne mulighed, hvis en nødsituation skulle opstå.

Folk med dårlig økonomi bruger kreditkort!

Sandheden er, at kreditkort er en rigtig dårlig løsning. Alle burde have en opsparing til sådanne situationer, så man undgår gebyrer og renter når uventede udgifter skal betales. Hvorfor have et kreditkort, hvis du ikke skal kunne hæve over? Du har vel en opsparing du kan bruge, når det brænder på, ikke?

Sandheden er, at mange folk med kreditkort har en usikker økonomi. Når jeg står nede i Aldi og ser folk svinge deres kreditkort igennem automaten, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvorfor de mon har valgt et kreditkort frem for et debetkort. Det giver ikke mening, hvis du har en fornuftig økonomi.

Brug kontanter

Den bedste løsning er at hæve kontanter, så du altid har penge på dig. Kontant betaling af varer giver dig samtidigt en bedre føling af, hvad du egentlig betaler. Det gør mere “ondt” at skulle betale med kontanter i forhold til at svinge kortet igennem maskinen. Med kontanter i lommen kan du også bedre holde styr på, hvor meget du bruger og har brugt det sidste stykke tid. Du har lagt et budget og deri har du besluttet, hvor mange penge du skal have til rådighed hver måned. Hæv kontanter, der svarer til en uges forbrug og lov dig selv, at du ikke bruger mere, end du har hævet.
På denne måde har du et bedre overblik over din økonomi.

Debetkort

Du behøver ikke kun bruge kontanter. Bestil et debetkort hos din bank. Debetkort er f. eks. Mastercard, Maestro og VISA elektron og kan bruges lige så mange steder som alm. kreditkort, også i udlandet. Det kan du bruge til indkøb på nettet og andre steder, hvor det giver god mening at bruge debetkort.

Comments on this entry are closed.

 • Karin 6. januar 2016, 01:25

  5***** stjerner herfra. Lige netop sådan har jeg levet i mange år ? Er mega god til at spare den dag i dag ? Og så går der lidt sport i det ? Tak for en dejlig side med masser af gode råd, nyttige tips og ja snak om penge er lækkert – altid ?

 • Elin maria 10. marts 2015, 00:33

  Hej. Jeg fik også taget min dankort af banken for 2 år siden grundet et lån, men nu vil de ik give mig dankortet tilbage selv om jeg har en sund økonomi nu og intet lån mere, lidt frustrerende

 • Ravnen 10. december 2013, 16:38

  Hejsa
  Jeg syntes det er nogle rigtige gode råd og er helt på linie med at pengene holder længere når de er i kontanter.
  Jeg har selv visa debit, men har det problem at jeg slet ikke kan købe på udenlandske hjemmesider, er det bare mig, for du skriver at man kan købe på udenlandske???
  tak for en god side
  mvh

  • Berthel 13. december 2013, 12:43

   Hej Ravnen,
   Tak for de positive ord.
   Visa Electron, Mastercard Direct og lignende kan bruges på de fleste udenlandske hjemmesider. Måske har du været uheldig og landet på hjemmesider, der ikke tager disse kort.

   • Anette Hansen 19. august 2015, 17:31

    På en del udenlandske og danske sider, kan du ikke anvende visa Debit. Det problem kan du løse ved at anvende Pay Pal. Pay pal bruger du på den måde, at du overfører det beløb du vil handle for, hvorefter du betaler via pay pal hos leverandøren

    • Marianne Nielsen 8. september 2015, 09:46

     Hvad betyder Pay Pal ?
     Hvad med mobile pay i de butikker det kan bruges vil det være dårligt ?
     Hilsen Marianne

 • Carsten Grau Petersen 27. marts 2013, 07:28

  Hej
  Jeg er i gang med en gældssanering og har af min bank fået et visa elektronkort
  har fuld kontrol med min økonomi som banken også bekræfter har så spurgt dem
  om lov til at få et dankort da jeg ikke kan bruge mit elektronkort når jeg skal købe
  medicin på apoteket ( er diabetiker ) er det muligt at få dankort vis jeg skifter bank
  eller er det umuligt fordi jeg er under gældssanering ?
  på forhånd tak
  venlig hilsen Carsten

  • Berthel 27. marts 2013, 08:54

   Hej Carsten,
   Under gældssanering er man registreret i RKI og derfor kan man ikke få dankort.
   Jeg vil anbefale, at du hæver kontanter i stedet.

   • Carsten Grau Petersen 27. marts 2013, 11:15

    Hej
    Har lige været inde på RKI hjemmeside og jeg står ikke registreret der
    det har advokaten også fortalt mig at når gældssaneringen er godkendt
    i retten bliver man slettet i RKI
    venlig hilsen Carsten

 • malou pia Melsted 11. marts 2013, 14:14

  Hej
  Tak for alle de gode svar og oplysninger.
  jeg har en gæld til danske bank på 135.00 kr efter jeg måtte lukke min butik sidste år.
  Jeg har i de 16 år jeg havde min kassekredit ikke kunne forhandle min bankrente ned så jeg har betalt 16% istedet for ca.7% som man kan få hvis man har sikkerhed i fast bolig.

  så da jeg lukkede valgte jeg at betale min gæld til told&skat samt mine trofaste leverandøre som aldrig tilskrev mig renter.
  Da jeg var til møde i banken bebrejdede de mig dette -og sagde de ikke var passende at forfordele sine kreditorer på den måde – mente blot jeg ikke havde modtaget megen forståelse fra deres side -derfor den beslutning.
  jeg gik på efterløn efter lukningen og havde ingen penge tilbage. Jeg skiftede bank og idag har jeg en nemkonto i jyske bank – hvor min efterløn bliver indsat.
  Jeg ejer hverken bil- fast ejendom eller andet -men har et pænt hjem -dog uden designer møbler.

  Banken har nu valgt at sende sagen til indkassor -jeg var til samtale i banken men de var ikke tilfredse med det beløb jeg kunne betale ialt 200 kr pr. mrd ( jeg havde på grund af b-skat kun 2300kr i rådighedsbeløb)

  Må og kan de få adgang til min konto i den nye bank ? og bede om kontobevægelser i den periode jeg har været kunde i banken ? ikke fordi jeg har noget de ikke må se men bare for at vide hvor meget de egentligt kan tillade sig.
  Jeg har 2 buddhaèr som min eks. mand gav mig lov til at låne ( som lidt pynt ) kan de tage dem …de er jo ikke mit eje.
  Jeg har en fladskærm og 4 spisestuestole som koster ca. 1800kr stk er det noget de ku ha interresse i ?
  Hvordan vurdere man et simpelt hjem ?
  Endevender de alt hvis de kommer ? altså vender de dyner -ser under madasser -gulvbrædderne (ha- ha ) osv. beder de om nøgler til pulterrum ?
  På forhånd tak !
  med venlig hilsen malou

  • Berthel 12. marts 2013, 18:06

   Hej Malou,
   Tak for spørgsmålene.
   Inkassovirksomheden eller banken har ikke adgang til oplysninger om din nye bank.
   De kan ikke kræve at skulle se noget som helst.

   Hvis du bliver indkaldt i fogedretten, kan fogedretten godt få disse oplysninger. Selv om de kan det, har du ikke pligt til at indgå en betalingsordning, hvis du ikke vil eller kan.

   Hvordan man vurderer et “simpelt hjem” er netop en vurdering. Og netop derfor kan jeg ikke svare dig med sikkerhed. En alm. fladskærm, stole eller buddhaer kan jeg dog ikke forestille mig, at de vil eller kan tage udlæg i.

   De har ret til at vende puder, kigge i skuffer osv., men min erfaring siger mig, at det sjældent sker.

 • Casse 21. januar 2013, 18:09

  Aldi tager heller ikke Mastercard eller deres debit-udgave… Da jeg bruger Mastercard Direct handler jeg ikke i aldi af den simple årsag, at jeg sjældent går med kontanter… Hvorfor mon der er gabende tomt på deres parkeringspladser… Tror da pokker når folk ikke kan komme af med deres penge!!

 • matou 1. august 2012, 20:28

  Nu nævner du selv Aldi. I de Aldi butikker jeg kommer i, tager de IKKE Visa Electron, hvilket ærgrer mig rigtigt meget, især fordi byens bank er blevet lukket, så man ikke længere kan hæve kontanter.

  Når det er sagt, så er alt hvad du siger korrekt. Jeg skal aldrig mere have kreditkort, da jeg simpelthen ikke kan administrere det (hvilket tog nogen tid at indrømme overfor mig selv)

Næste artikel:

Forrige artikel: