≡ Menu

Klip kreditkortet over!

Kreditkort er nøglen til overforbrug og dårlig økonomi. Få et debetkort, så du ikke kan hæve mere end dit indestående.

Klip kreditkortet

Klip kreditkortet og brug færre penge

Kreditkort som VISA, dankort og Diners er de mest almindelige kreditkort danskere bruger i dag. Alle disse kort kan bruges til køb i stort set alle butikker og på nettet. Bankerne har været så smarte at udstede disse kreditkort med mulighed for at overtrække.

Det er en rigtig god forretning for banken, da mange mennesker bruger muligheden for overtræk i trænge perioder. Overtræk straffes af banken med høje gebyrer og renter. Mange mener at det er rart med denne mulighed, hvis en nødsituation skulle opstå.

Folk med dårlig økonomi bruger kreditkort!

Sandheden er, at kreditkort er en rigtig dårlig løsning. Alle burde have en opsparing til sådanne situationer, så man undgår gebyrer og renter når uventede udgifter skal betales. Hvorfor have et kreditkort, hvis du ikke skal kunne hæve over? Du har vel en opsparing du kan bruge, når det brænder på, ikke?

Sandheden er, at mange folk med kreditkort har en usikker økonomi. Når jeg står nede i Aldi og ser folk svinge deres kreditkort igennem automaten, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvorfor de mon har valgt et kreditkort frem for et debetkort. Det giver ikke mening, hvis du har en fornuftig økonomi.

[adrotate group=”31″]

Brug kontanter

Den bedste løsning er at hæve kontanter, så du altid har penge på dig. Kontant betaling af varer giver dig samtidigt en bedre føling af, hvad du egentlig betaler. Det gør mere “ondt” at skulle betale med kontanter i forhold til at svinge kortet igennem maskinen. Med kontanter i lommen kan du også bedre holde styr på, hvor meget du bruger og har brugt det sidste stykke tid. Du har lagt et budget og deri har du besluttet, hvor mange penge du skal have til rådighed hver måned. Hæv kontanter, der svarer til en uges forbrug og lov dig selv, at du ikke bruger mere, end du har hævet.
På denne måde har du et bedre overblik over din økonomi.

Debetkort

Du behøver ikke kun bruge kontanter. Bestil et debetkort hos din bank. Debetkort er f. eks. Mastercard, Maestro og VISA elektron og kan bruges lige så mange steder som alm. kreditkort, også i udlandet. Det kan du bruge til indkøb på nettet og andre steder, hvor det giver god mening at bruge debetkort.

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }

Næste artikel:

Forrige artikel: