≡ Menu

Køb aldrig en bolig!

medmindre din økonomi kan klare et kæmpe tab…

Boligpriserne svinger og har altid gjort det. At købe en bolig er for mange livets største investering og for det meste købt for lånte penge.

Boligers skiftende priser har du meget lidt eller slet ingen indflydelse på overhovedet!

Prisen på boliger dikteres af, hvad der sker i verden og hvilken politik, der føres.

Banditter og Regeringen dikterer prisen på din bolig

Køb aldrig en bolig

Sådan burde skilte se ud!

En eller anden afrikansk diktator i et land langt væk starter en krig, en naturkatastrofe indtræffer , en amerikansk virksomhed bliver taget i snyd og bedrag eller en finanskrise er under opsejling.

Det kan få prisen på din bolig til at dale med flere hundrede tusinde kroner!

Tænk engang, en eller anden begivenhed, du intet aner om, kan vælte din økonomi.

Renten og regeringens boligpolitik er andre faktorer der kan rykke markant ved boligpriserne.

Det er da tankevækkende, hva´?

Vil du lade alle disse mere eller mindre tilfældige hændelser styre din økonomi?

Hvordan er din situation?

Hvordan ser din økonomi ud, hvis du bliver skilt, mister dit job eller på anden måde bliver nødt til at sælge din bolig i morgen? Hvis værdien af din bolig nu er kr. 500.000,- mindre, end da du købte det?

Så er du højest sandsynligt på røven, kære boligejer!

En gæld på kr. 500.000,- med f.eks. 10% i renter svarer til, at din gæld hver måned vokser med 4.166,-! Ja, så kan du trække renterne fra, men for de flestes økonomi er det fatalt!

Hvorfor vil man så gerne eje boligen?

Jeg tror det er en del af vores opdragelse. Du ved, suppesteg og is. Man skal have villa, vogn og vovse, så er man lykkelig. Det er det, der er målet med tilværelsen. Det er noget ævl!

Jo, det giver en god fornemmelse eje noget. Ja, du kan ombygge, selv bestemme mere, tilbygge, renovere osv.

Men vil du betale for disse fordele med en evt. kommende personlig konkurs og en stor gæld resten af dit liv?

Valget er naturligvis dit, men tænk dig rigtigt godt om, inden du køber en bolig. Det kan give fatale konsekvenser for din økonomi.

Sats på en forudsigelig økonomi

At have en forudsigelig økonomi er naturligvis det bedste. At være sikker på, hvad dine kommende udgifter er. Det er også vigtigt at kunne klare sig, selvom din indtægt går væsentligt ned. Jeg ser det så ofte i min rådgivning og det er så ærgerligt.

Hvis du har mulighed for at leje en bolig, er det klart at foretrække. Der kender du din udgift og kan nemt sige lejemålet op og flytte til noget mindre eller større. Det giver tryghed og plads til fleksibilitet, når ting ændrer sig i livet.

Jeg er klar over, at det ikke altid er nemt at finde en lejebolig. Slet ikke en billig en. Markedet i Danmark er præget af flest købeboliger. Så hvis det på nogen måde er muligt, så sats på en lejet bolig og sov roligere om natten med vished om, at du kan opsige lejemålet i morgen, hvis du har lyst eller behov for det.

Køb gerne, hvis du tjener godt

Hvis du har en masse penge og sagtens kan klare økonomien, selvom værdien af dit hus daler kraftigt, så synes jeg, at det er helt fint at købe en bolig. Ellers ikke!

Skriv din mening nedenfor og deltag i debatten!

Abonnér
Giv besked når

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

Hej alle
Køb noget længere sydpå. Fx. Vordingborg. I får meget for pengene.
Fx kan i bo for ca 6500kr i eget hus med lån osv. Uden el forbrug.
Find en bolig i Kbh omr. Til den pris
Vh
Advokaten

Hej,
Hvor er der skønt at læse at ikke alle opfordrer til huskøb. Vi er en lille familie på 4, min mands største ønske er et hus, som om hele livet drejer som hus, og man kan kun blive lykkelig ved at købe hus. Jeg derimod, ser et hus som en stopklods for at leve, vi knokler konstant for at holde hverdagen kørende, så er et hus endnu en udgift på både pungen og dyrebart tid. Som du selv skriver, vi er opvokset med hus er det rigtige, sup/steg/is. Men man blir jo ikk boende i et hus 30år længere, man blir skilt, skifter job, børn flytter hjemmefra og man ønsker ikk længere 180kvm. Der er sket så meget i vores samfund siden dengang hvor huskøb var den helt rigtige opsparing. Men i dag når man skal sælge, ja så skal man jo også lige ligge en masse til, for hvem gider lige flytte i et hus hvor der skal laves en masse, meget få. Så allerede der begynder opsparingen i huset at blive ædt.
Så er der jo også alle programmer om huskøb, husbyg. Hva med programmer omkring: er vores samfund i dag i det hele taget bygget solidt op omkring huskøb, eller går vi en tid i møde hvor det faktisk kan betale sig at leje istedet. Det er MEGA tabu at leje, og ingen kan forstå min holding. Men livet må da gerne indeholde meget mere end bare hus, bil og vovse og en kæmpe gæld.
Det frie liv…

Men tak for en mere nuanceret billede på huskøb, ville ønske der var flere som dig der meldte dette ud, måske det ville få folk til at tænke mere på eget behov fremfor samfundets forventninger.

Hej Marianne,
Mange tak for dit indlæg og gode pointer!

{ 3 comments… add one }