≡ Menu

Slip for pengekonflikter i parforhold

Efter at have rådgivet mange par om gæld, ved jeg at penge og pengekampe er en hyppig årsag til konflikter og skilsmisser.

I mange parforhold er det den ene, der sørger for at have styr på økonomien. Jeg hører ofte ”Jeg er ikke så god til tal, så det med økonomien styrer min partner”.

Det lyder måske ganske tilforladeligt, men er en kæmpe fejl!

Begge partnere bør have en stemme til budgettets udformning

Begge partnere bør have en stemme til budgettets udformning

Mænd og kvinder er forskellige

Når det kommer til penge, har mænd tendens til at tage flere chancer og ikke spare op til nødsituationer.

Mænd bruger penge som et succeskriterie og det kan resultere i dårligt selvværd, når økonomien ikke hænger sammen.

Kvinder har tendens til at se penge som et ”tryghedsproblem”. På grund af deres behov for sikkerhed, kan dårlig økonomi give frygt og usikkerhed i hverdagen.

Mænd og kvinder er forskellige i, hvordan de ser penge og det er i høj grad, fordi de oplever problemer og muligheder fra forskellige synsvinkler.

Mænd og kvinder er forskellige og modsætninger tiltrækker hinanden. Der er store chancer for, at den ene af jer er gode til tal (talnørden), og den anden ikke er god til tal.

Men det er ikke det egentlige problem. Problemet er, når talnørden negligerer partnerens behov og denne ikke deltager i prioritering af penge og det månedlige budget.

Parforhold er et partnerskab

Drop at acceptere sætningen “Ja, det ser godt ud, skat.” Begge partnere bør have en stemme til budgettets udformning. Giv feedback, kritik og opmuntring. Arbejd med budgettet sammen hver måned!

Se på budgettet sammen HVER måned

Se på budgettet sammen HVER måned

“Men hvad hvis min ægtefælle ikke vil deltage?” tænker du måske. Det er ikke altid nemt, men med tålmodighed, forståelighed og venlighed, vil din partner til sidst se lyset.

Det giver tryghed at være enig om økonomien og fjerner en masse kilder til konflikter i parforhold.

Sådan kan det gøres

Jeg vil derfor opfordre til, at du snakker med din partner om økonomien og at begge parter deltager i prioriteringen af økonomien HVER måned.

Det kan godt være talnørden, der ordner opstillingen og det tekniske med budgettet, men indholdet og prioriteringen bør i begge deltage aktivt i.

Aftal en aften, hvor talknuseren sætter budgettet op på computeren og den anden laver en god middag. Efter maden sætter i jer i sofaen og ser på budgettet sammen og aftaler hvilke ønsker i har hver især. Gør det i hyggelige omgivelser, så i får en god snak og ser frem til næste “Budgetaften”.

Skriv din mening nedenfor og deltag i debatten!

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }

Næste artikel:

Forrige artikel: