≡ Menu

Lån aldrig penge af familie og venner

Undgå at lade din gæld ødelægge personlige forhold. Det er en af de største fejltagelser du kan begå!

Måske giver det god mening, rent økonomisk at låne fra venner og familie. Det kan være en kreditor du skylder kr. 10.000,-, der sender dig et forslag om at få indfriet hele gælden, hvis du indbetaler 50% af beløbet inden 10 dage.

Måske kan du ikke længere låne af banken eller andre steder, fordi du er registreret i RKI. Du kan også spare renter ved at låne af familien. Det lyder jo rigtigt godt, og mor har jo altid lidt ekstra på kistebunden hun kan undvære!

Det kan være at du ønsker dig en ny bil, nyt TV, ny mobiltelefon eller andet.
Lad være med at låne penge til det! Spar op og spar renterne, du betaler for et lån.

Lån et TV eller køb et billigt et i Den blå avis til kr. 300-500,-. Lån en mobiltelefon af venner eller familie. De har sikkert en liggende i skuffen, de ikke bruger eller køb en til kr. 200,- i den blå avis indtil du har sparet op til den telefon du ønsker dig.

Hvis du er registreret i RKI, er det fordi du på et tidspunkt ikke har kunne overholde dine aftaler med en kreditor og du bliver ikke en bedre betaler, fordi du låner dem andetsteds.

Hvis du absolut vil låne penge, så gør det i banken! De 20% renter du betaler på lånet er godt givet ud i forhold til de konflikter det kan give ved at låne af familie og venner. Vil du risikere dit personlige forhold til familie og venner for at spare 20% renter? Nej, vel.

At blande økonomi og familie har altid været en dårlig cocktail. Hvis du tænker dig om, kan du helt sikkert nikke genkendende til det. Tænk på alle de familiestridigheder der findes når f. eks. arv skal fordeles.

Det viser sig ofte at låneren ikke er stabil med tilbagebetalingen. Når det sker, vil udlåneren lide under det og her opstår ofte konflikter, der ofte ender med at koste venskabet.

Kan familien slet ikke hjælpe?

Det vigtigste er ikke at udlåneren ikke bliver afhængig at lånerens indkomst. Den eneste måde at få økonomisk hjælp på fra forældre er et arveforskud. Det er en foræring og parterne er ikke afhængige af hinandens økonomiske situation i fremtiden.

Abonnér
Giv besked når

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
{ 0 comments… add one }

Næste artikel: