≡ Menu

Samle klatgæld i ét lån?

Samle klatgæld i ét lån?

Det lyder umiddelbart som en god idé at samle klatgæld til et samlet lån i din bank. På den måde betales alle de små lån ud og du betaler færre renter, da en banklån ofte er billigere i renter end lån fra finansieringsselskaber.

Som jeg har skrevet i mine tidligere artikler, er der alt for lidt fokus på vaner og forbrugsmønstre end på matematik.

Alle kan regne renterne sammen og finde den billigste rente. Sagen er bare den, at du ikke betaler en eneste krone af din gæld, men blot lægger den om.

Hvis du er havnet i en gældsfælde, er det absolut ikke en god løsning at samle klatgæld i ét lån. Det fjerner motivationen, hvilket er den vigtigste faktor i vejen til at blive gældfri.

Det vigtigste for at blive gældfri, er at holde motivationen oppe. Det vil sige at du løbende skal se resultater. Resultater skaber motivation og sikrer at du fortsætter med at betale al din gæld af.

 

Ved at bruge snebold metoden (se trin 2 af de 6 trin) lister du alle dine kreditorer med den mindste gældspost øverst på listen. Nu starter du med at betale den mindste kreditor først. Denne vil snart være væk og du har fjernet din første kreditor! Det samme gør du ved den næste gældspost.

Denne metode giver dig hurtige resultater, hvilket er det vigtigste for at holde motivationen oppe.

Ved at bruge denne metode betaler du måske lidt flere renter samlet set, men chancen for at du hurtigt bliver gældfri er mangedoblet!

Derfor skal du ikke samle al din gæld i banken, men betale dine kreditorer én for én og få dem elimineret hen ad vejen, så glem at samle dine lån!

Hvis du ikke kan overskue din gæld

Læs mere om personlig gældsrådgivning.

Comments on this entry are closed.

 • Nicolai Sonne 17. januar 2017, 23:25

  Hej .
  Jeg vil høre om i kan anbefale nogle der kan hjælpe med at jeg godt vil ha samlet mine kredit kort lån et sted for at få overblik, og evt noget mere rådighedsbeløb.
  Nicolai Sonne

 • Lars 18. oktober 2016, 20:28

  Motivation er der sgu da! Hvad faen er det for noget pis med at det ikke er en god ide at samle sin gæld eet sted… Det er sgu da individuel holdning… Jeg ville have det bedst med at kun afdrage eet sted frem for at betale een regning af gangen..

  • Berthel Lehmann 19. oktober 2016, 11:52

   Hej Lars,
   Ja, du har helt ret.
   Det er en individuel holdning og min har jeg skrevet om i denne artikel.
   Du har en anden og det er helt fint, så længe det virker.

  • Amanda 12. oktober 2017, 15:42

   Wow der er en som fik det forkerte ben ud af sengen i morges.

 • Birgitte 26. september 2015, 23:02

  Den med motivationen, den er meget individuel, og personligt vil jeg stadig være lige motiveret for at blive helt gældsfri, om jeg får samlet al eller dele af mine lån… Samtidig med, at det vil give mig et nødvendigt pusterum. Har nu ikke fået/købt nyt tøj i 4-5 år(og det trænger til udskiftning, fortæller hullerne mig), eller været til frisøren i lige så lang tid, fordi der bare ikke har været penge til det, og indenfor de næste 8-9 måneder udløber mine dagpenge, så de aftaler jeg har på nuværende tidspunkt(ja, betaler mest af til dem, jeg skylder mindst… sådan da… der er nogen, der er mere ivrige efter at få deres penge end andre og ikke vil lade mig køre med lavt afdrag for længe)

  Hvis jeg får samlet al min gæld, vil jeg have 3-4000kr ekstra at gøre med hver måned(hvis jeg tager et lån på 3 års løbetid) det vil give mig et råderum på 6-7000kr hver måned, hvor jeg oftest kun vil bruge 2-3000kr, men jeg skal ikke kigge langt efter de par bukser jeg har brug for, på grund af, at de gamle er nedslidte, samtidig med, at jeg får nedsat min kredit i banken(vil tage mindre end et år at få væk). Når den er væk, vil jeg hver 3 måned(eller deromkring) kunne lægge et ekstra stort beløb, hvilket vil betyde, at jeg kan være gældfri i løbet af de samme 2 år, som jeg har en plan for(og ikke kunne holde den, hvis kontanthjælpen når mig) også uden at føle mig presset/stresset, og samtidig kunne klare mig, når/hvis jeg kommer på kontanthjælp.
  I forvejen har jeg sat ALLE mine udgifter ned på et minimum(og har haft det de sidste 4-5 år), er endda flyttet “hjem” for at spare, hvor jeg kan spare, og eneste udgift jeg skal tænke på er mad(til alle i huset, da det er min husleje), telefon, og transport. Ved en samling af lån ville jeg kunne få det overskud i min hverdag, som er nødvendig for mig, for at søge det job jeg har brug for, for at komme af med gælden.

 • Jose 26. maj 2015, 12:25

  Tak for det gode råd! :) Hjemme hos os, har vi nu samlet alle vores lån hos SparNord, hvilket har givet en god årlig besparelse. Vi fandt dog ud af, at der også er andre ydelser der er smarte at samle. F.eks. har vi nu samlet internet, tv og mobil til Yousee, hvor man også kunne spare en del, ved at have det hele samlet et sted. Sidst men ikke midst, har vi også samlet vores forsikringer efter at have indhentet et tilbud hos forsikringsportalen.
  Vi har i hvert fald fået et langt større rådighedsbeløb nu. Så det er værd at tjekke efter, hvilke ting man kan samle :)