≡ Menu

Skift bank trods RKI – sådan gør du

Det er ikke rart at stå nede i banken og få afvist oprettelse af en NEM konto pga. registrering i RKI. Skift bank trods RKILad os bare blive enige om det.

De fleste banker har pligt til at oprette en NEM konto til alle, men desværre bliver mange alligevel afvist, da nogle bankmedarbejdere ikke kender reglerne.

De har dog ikke pligt til at tilbyde dig adgang til netbank og budgetkonto.

Der er dog i hvert fald én bank, hvor du kan få en NEM konto med MasterCard Debet, adgang til netbank, selvom du er registreret i RKI.

1) Find og vælg en bank

Hvis du vil være helt sikker på at få tilbudt en NEM konto med tilknyttet betalingskort (MasterCard debet) og adgang til netbank, kan du oprette online hos Coop Bank:

  • Klik her (Basale konti)
  • Klik på “Jeg har dansk adresse”
  • Udfyld formularen

Du kan vælge imellem 2 slags konti, hvis du er registreret i RKI.
En konto koster kr. 15,-/ måneden.

Udover udgiften på de 15,-/ måneden koster det ikke mere at have konto hos Coop Bank.
Netbank, MasterCard debet, betaling og overførsler i netbank er gratis.

Det er også gratis at hæve og indsætte penge i COOP butikker. Hvis du hæver penge i andre bankers hæveautomater koster det 5,- pr. hævning.

Se alle priser/ gebyrer hos Coop Bank.

Andre banker

Se hvilke banker, der har filialer i nærheden af dig. Find deres hjemmeside og se, om de tilbyder at kontakte dem direkte pr. email i første omgang.

Tjek om filialen har en direkte email adresse. På bankers hjemmeside kan du nogle gange finde disse ved at søge på ”find filial” eller lignende.
Hvis bankfilialen ikke har en direkte email adresse, kan du finde en kontakt emailadresse til bankens kundeservice.

Jeg vil anbefale, at du kontakter én af de banker, der har høj score i den seneste kåring af ”Årets bedste banker 2022”.

Top 5 banker i Danmark
Arbejdernes Landsbank (nr. 1 i ”Årets Bedste Banker 2022”)
Ringkjøbing Landbobank (nr. 2 i ”Årets Bedste Banker 2022”)
Sparekassen Thy (nr. 2 i ”Årets Bedste Banker 2022”)

Top 3 bundskrabere (hold dig langt væk fra disse banker!)

Danske Bank (nr. 20 i ”Årets Bedste Banker 2022”)
Nordea (nr. 19 i ”Årets Bedste Banker 2022”)
Sydbank (nr. 18 i ”Årets Bedste Banker 2022”)

2) Kontakt banken pr. email

Emne: NEM konto

Kære bank,
Jeg ønsker at oprette en almindelig lønkonto (NEM konto) hos jer med tilhørende debetkort med saldokontrol (f.eks. MasterCard, Visa Electron eller Maestro).

Hvis det kan lade sig gøre, vil jeg også gerne have en budgetkonto og adgang til netbank.

Jeg har ingen lån, som skal overføres fra min nuværende bank og jeg ønsker heller ikke at låne penge. Jeg er registreret i RKI.

Jeg vil gerne komme ned i jeres filial for at ordne det praktiske.
Hvilke dokumenter skal jeg have med?

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen
Dit navn

3) Afvent svar

Afvent deres svar, og tag efter aftale ned i banken med de nødvendige oplysninger/ dokumenter, så din nye NEM konto kan blive oprettet.

Hvis du bliver afvist
Så har du to muligheder. Klag til banken eller kontakt en ny bank.

Derfor skal du kontakte banken pr. email

Først og fremmest er det for at undgå en situation, hvor du bliver afvist personligt af en bankmedarbejder nede i banken. Det er for de fleste en ubehagelig situation.

Du er sikker på, hvilke dokumenter du skal have med i banken.

Du får et skriftligt svar pr. email.
Af en eller anden årsag, er skriftlige afslag mere sjældne end mundtlige. Med et skriftligt afslag er det også nemmere at dokumentere, hvis du vil klage.

Dokumentation ved bankskifte

Vent med at finde dokumentation frem, før du hører fra banken. Det er nemlig forskelligt, hvad de forskellige banker gerne vil se.

Eksempler kan være:

  • Billede ID – enten pas eller kørekort
  • Årsopgørelse fra SKAT (log in på skat.dk og print ud)
  • De seneste lønsedler/ pensionsmeddelelser
  • Nuværende kontooversigt (oversigt over kontonumre i din nuværende bank)
  • De seneste BS- oversigter (Betalingsservice)
Abonnér
Giv besked når

20 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

Hej, jeg skal have udbetalt en erstatning på 100.000 fra pensionsselskabet. Nu er situationen den , at de penge skal kreditorbeskyttes,da jeg er registreret i RKI, men min bank , Lunar Bank, tilbyder ikke denne service. Jeg aner ikke, hvad jeg skal/ kan gøre . Kan i hjælpe med et godt råd ?

De banker der har kreditor beskyttet kontoer, vil ikke have folk der står i RKI. Kender en der har kæmpet i flere måneder, og ingen banker vil have kunden. Kender i en bank der ville.

hej. jeg har en coop konto, og fik oplyst at man kan hæve i butikkern med det, men det bliver afvist,, om det så er 100 kr og på tidspunkter der er penge på kortet, Har skrevet til coop om det, de giver medarbejdern i brugsen skylden. Ind i mellem er det skønt at ha lidt kontanter på sig. hvad kan man gøre. vh tina

Hej jeg vil gerne skifte over til jers bank, jeg er i RKI og skal ikke låne penge, bare en nem konto og en master kort og selvfølgelig en betalingsservice Mvh jan slot Knudsen

Hej Jan
Banken har pligt til at tilbyde dig en NEM konto, selvom du står i RKI.
Se også evt. Lunar bank og COOP Bank.

Hej jeg står i et kæmpe problem
jeg har været så dum at optage flere kviklån. og det er hoppet fuldstændig af sporet.
jeg har så prøvet at spørger min bank om det kan hjælpe så jeg kan få samlet alt lån hos dem. men da jeg er på su lige nu vil de ikke hjælpe mig med et lån.
er det ikke muligt at skifte bank trods man er på su så man kan finde en bank der vil hjælpe en med alt gæld samlet et sted?

Mvh Morten

Hej Morten
Jeg tvivler på, at en bank vil hjælpe dig med store lån, hvis du er på SU.
Det er dog svært for mig at vurdere, da jeg ikke ved, om du skylder 10.000,- eller 300.000,-.

Jeg er enlige forsøger og er på kontanthjælp, jeg har 4 forskellige låne,og jeg afdrag det fra min kontanthjælp og til sidste har vi 700 kroner for at leve af resten af måneden.

Mit spørgsmål at, skal man betale sin gæld når er man på kontanthjælp.

ang kviklån, hvis man laver en aftale med kreditoren om feks 250 kr om måneden, forbliver renten så den samme, hvis de 250 kr ik engang kan dækken renten er det jo åndsvagt at betale dem, syntes det lyder helt hen i vejret.mvh henning

Hej Henning
Det vil jeg give dig helt ret i.
Hvis man betaler til gældsposter, bør det have en udsigt og et formål.

hej, har desværre været dum at tage nogle kviklån, står nu og kan ikke betale, pga uforudsette udgifter, har skrevet til dem alle at jeg ikke kan betale, de har så enormt høje renter, ryger i fogedretten med dem, det er også ok,mit spørgsmål er så, fortsætter de høje renter når man har været i fogedretten, og sagt at man ikke kan betale, for så kommer jeg da bestemt aldrig ud af det.mvh Henning nielsen.

Hej Henning
Renten fortsætter og påvirkes ikke af møde i fogedretten.

så har jeg da ingen chance for at komme ud af det nogensinde, hvad er dit bedste råd så til mig.mvh henning

Hej

Tak for et godt indlæg! Jeg har bare lige et spørgsmål – kan man også godt skifte bank i forhold til banklån, når man er i RKI? Altså er det muligt at låne trods gæld i en anden bank, der måske har mere fordelagtige renter osv.?
Jeg har nemlig en gæld, men vil gerne købe en billig andelslejlighed. Jeg fandt ud af ved at google ”skift bank online” at jeg kunne spare penge i en anden bank i form af en billigere ÅOP og rente. Er det generelt umuligt at både skifte bank med gæld og låne eller hvordan?

Hej Josefine
Hvis du er registreret i RKI, vil en ny bank ikke overtage dine lån.
Du kan skifte NEM konto, men dine lån bliver i den gamle bank.

Bare det var lige sådan for erhvervs konti. Er man i bunden af den sociale rangstige, er det nærmest umuligt af få en erhvervs konto f. eks. til IVS.

hej, jeg har haft Nordea i nu 11 år, jeg er desværre nok på vej i rki. jeg har altid betalt hvad jeg skylder i banken, spørgsmålet er om de kan finde på at smide mig ud som kunde ??

Hej jeg bliver smidt ud af banken nordea pga min vinender overført penge af mig på mobil pay. Tak

{ 20 comments… add one }