≡ Menu

Test dig selv: Depression og Misbrug

Depression/ misbrug og gæld er en dårlig cocktail og reducerer chancerne for at komme af med gælden på den bedste måde.

Depression/ misbrug og gæld er en dårlig cocktail

Depression/ misbrug og gæld er en dårlig cocktail

Jeg er ikke læge og du kan ikke tage mine udsagn som faglige korrekte, men jeg har erfaring med gældsramte danskere, og vil dele min erfaring og mening om denne dårlige cocktail.

Til sidst i denne artikel, kan du teste dig selv online for depression og de mest almindelige misbrug:

 • Depression
 • Alkoholisme
 • Ludomani

Gæld kan være medvirkende årsag til depression og misbrug. Det kan i hvert fald være en ”trigger”, hvis man i forvejen er ”disponeret” for depression og misbrug.

Derfor er det nemt at forestille sig, at hvis man blot kommer af med gælden, forsvinder depression og misbrug af sig selv.
Derfor sættes kampen ind for at blive gældfri i stedet for at få behandling.

Problemet er desværre, at uden behandling bliver kampen mod gælden meget sværere, da du har en anden alvorlig ”kamp” at kæmpe samtidigt.

Det sidste man som gældsramt har brug for, er flere nederlag.

 

Min erfaring siger, at en stor del af gældsramte danskere lider af depression. Det er ikke blot en ”fornemmelse” jeg har. Det er kolde facts fra de danskere jeg har rådgivet!

Derfor bør du tage depression og misbrug meget alvorligt og sørge for at få behandling med det samme.

Udover at få det bedre psykisk, bliver din kamp mod gælden nemmere.

Der findes nogle online tests til depression og misbrug på nettet. Bemærk, at disse tests ikke resulterer i en diagnose og kan IKKE erstatte professionel hjælp.

Hvis dine resultater viser, at du er i ”farezonen”, vil jeg anbefale at du kontakter din læge med det samme! Det kan være første skridt i retning mod et bedre og gældfrit liv.

Depression
Goldberg's depression test

Alkohol test
CAGE alkohol test (Dansk MisbrugsBehandling)

Ludomani
Ludomani test (Center for Ludomani)

 

Comments on this entry are closed.

 • Helle 20. marts 2017, 05:48

  … ❤️” det skal nok gå ALT sammen”! … Forstår dine førlser!!! OG handlinger/ ” mangel på samme”!!! ( min elskede man gennem 37 år begik selvmord i august sidste år pga F….. Og stolthed … Vær evigt ÆRLIG overfor digselv!…efterlod mig i milliongæld på kontanthjælp på 30m3 efter et langt fantastiskt liv på ” 1. Kl”!) … Har været på vej med min elskede og får psysisk hjælp! DU kan hvis du vil!!! Livet er flosklet afgtigt : Andet end penge! DET er om noget sikkert!!!!! Knus , held og lykke ! Helle
  3

 • arne 17. november 2013, 20:44

  Ja kan kun sige , at det er rigtigt. Jeg blev selv sygemeldt pga. stress / depression. d. 20 januar 2013. Jeg har haft samme arbejde med socialt udsatte misbrugere i 14 år. Men må indrømme at det er slidsomt på sjælen. De først 4 måneder var jeg helt nede i kulkælderen sov stort set hele døgnet fik noget medicin ” OXABENZ 15 mg” af min læge som ikke var i tvivl om at der her var tale om en depression. Var igenmen psykologiske screening hvor jeg blev opfordret til at skulle igennem 12 – 15 behandlinger hos en psykolog. Men det ville arbejdspladsen ikke betale for . Men fik min opsigelse som gælder fra 31.12.13

  Skal lige tilføje efter at ha arbejdet med den slags mennesker har modtaget mange trusler både migselv min familie og kollegaer (det er politianmeldt) og set mange hårde ting af vold i blandt dem.
  Da jeg på ingen måde kunne tillade mig selv og min familie mere at ligge krop og phyge til at vende tilbage og arbejde med den slags mennesker mere.

  Måtte jeg prøve noget andet arbejde for at se hvordan det ville gå
  Blev sendt på kompentancecenteret for at blive afklaret om hvor hvidt jeg kunne klare et arbejde.Blev derfra sat på arbejdprøve i 2 måneder i min syge periode. Det gik fint med at komme op på 37 timer igen på den tid. Nok mest fordi jeg kendte stedet og der var meget frit hvordan jeg tiltetrelagde min arbejdstid. Dels fordi jeg fik medicin og gør det endnu.

  Jeg har ikke haft styr på min økonomi / overskud i hele den tid der er gået ind til nu. Før jeg blev kontaktet af fogedretten om at jeg skulle til møde hos den. Ikke at jeg har været klar over at jeg havde fået breve / telefon opkald af mine kreditorer . Men de breve har jeg bare åbnet engang imellem og ikke altid taget telefonen har bare ikke overskud til det. Men måske nok min egen fejl. Jeg har tænk på at komme videre med at arbejde eller hvad jeg nu skulle omskoling. Og så besvare breve fra arbejdeskadestyrelsen om det ene og andet forhold vedr: de forhold der var på mit arbejde gennem 14 år af trusler vold osv. der har været mange af dem og mange ? fra ASK om det som jeg også skulle ta stilling til og skal det endnu. Nu skal jeg til psykiater som skal ta stilling til om jeg har fået varrige men af mit arbejde her i dec. så må jeg jo se om ham siger at jeg er skør eller hvad ?.
  Men en ting er helt sikkert man mister overblikket, hukommelsen bliver bange for hvem står bag mig og måske slår mig ned fordi man før er blevet truet med det. Kan ikke overkomme at være sammen med familie og venner. Må sætte sig stille ned i et hjørne give op og slip for sine føleser . Ikke deltage i et foreningsliv som man før har gjort kan ikke komme igang med det motion man før har lavet. Enten pga at når man har været der er der for mange mennesker og kan ikke holde til det i hoved. Tankerne er alle steder. Nu skal den økonomiske ting lige ordnes også.
  Tænker på hvad der skal blive af min skønne familie og mig.
  Arne

  • arne 18. november 2013, 11:30

   Vil lige tilføje at jeg har været 2 gange på Hospitalet. Troede mit hjerte var ved at stå af.Fik en meget kraftig smerte i brystet. Har da altid haft et rimeligt godt heldbred. Men bliver da godt prøvet af. Men som lægen siger man kommer til at mærke sig selv og sine føleser .Når man bliver ramt på dem måde.
   Arne

 • Jens Kjær-Fog 10. juli 2012, 12:26

  Desværre nævner du kun den ene side af kombinationen depression/gæld.
  Der findes en anden side af forholdet som kan være med til at smadre tilværelsen for de mennesker det rammer.
  Jeg har selv en diagnose som siger kronisk stres og kraftig depression.
  Når man er i depressionen er man ikke i stand til at overskue noget som helst og man er ikke altid i stand til at overskue konsekvenserne af de handlinger man foretager sig. Det vil sige at man foretager køb som man selv mener at ens økonomi sagtens kan bære, selvom fakta er, at det kan økonomien ikke.
  Og bordet fanger på den måde at man ikke kan få ophævet det køb man har gjort eller på anden måde komme nemt ud af den knibe man har fået bragt sig selv i. Her hjælper ingen undskyldning om at man var syg da handlen blev indgået.
  Det er stort set umuligt at få nogen erklæret ” Uden eget ansvar”.
  Men det jeg vil pege på med denne skrivelse er, at man kan ødelægge en fuldstændig sund økonomi med sygdom, uden at man har tanker om at gæld ophæver ens sygdom.

  • Berthel 10. juli 2012, 12:35

   Hej Jens,
   Tak for din vinkel på depression og gæld.
   Du har absolut fat på en vigtig del og den er hermed givet videre.