≡ Menu

Drop ferierejsen og hold “Stay-cation”

Uha…

At holde ferie er vigtigt

At holde ferie er vigtigt

Endelig nærmer ferien sig og du føler dig ”fortjent” til endelig at stikke af fra den kedelige hverdag. Ned til godt vejr og eventyr.

Bare tanken kan gøre dig i godt humør. Glemme alt om ham, den irriterende chef på arbejdet. Bare det at slippe for turen på arbejde i bilen eller bussen. Bare væk fra alle de sædvanlige rutiner.

For de fleste er ferien noget at glæde sig til og du er sikkert vandt til at rejse sydpå for at slappe af, ligge på stranden, spise god mad og alt, hvad der hører til.

Hvis du ikke er til vand og strand, glæder du dig måske til vandreture i Kroatien eller en tur i en bjerghytte.

Bør jeg rejse på ferie?

Så kommer det irriterende spørgsmål:
Bør jeg rejse på ferie, når jeg har gæld?
Burde jeg ikke droppe ferierejsen og betale af på min gæld i stedet?

Damn, jeg er irriterende, ikke?

Du har kæmpet for at blive gældfri. Levet sparsommeligt og betalt så meget af på din gæld som overhovedet muligt med snebold metoden. Hvorfor kan du så ikke bare bruge nogle få tusinde kroner på en ferierejse?

Bare for en gangs skyld for at få en pause?

Sandheden om ferierejser:
Ferierejser er en ”luksus” og IKKE en nødvendighed.

De fleste mennesker med gæld, har levet livet som en ”ferie” alt for længe. De fleste er netop faldet i, fordi de føler, at de ”fortjener” noget.

Det er netop denne måde at tænke på, der er forkert og grunden til, at du har gæld!

Du har arbejdet hårdt og sparet i lang tid. Virkeligt ofret dig. Og det er netop det, der giver pote i det lange løb. Husk nu, at jo mere du sparer og undgår unødvendige udgifter, jo før bliver du gældfri!

Det er jo målet. At blive gældfri hurtigst muligt!

Hold ”Stay-cation” i stedet

Har du hørt om udtrykket ”stay-cation”? Det er en måde at holde ferie på, mens du bor derhjemme og glemmer alt om dagligdags rutiner og arbejde.
Du og din familie er turister i jeres egen område og tilbringer kvalitetstid sammen.

Hold "Stay-cation"

Hold “Stay-cation”

Der findes garanteret en masse at se i jeres område, og planen er at planlægge dagene sammen på forhånd, så i oplever en masse spændende sammen.

Husk, at alle i familien skal være med til at bidrage med ideer, så alle er inddraget og føler sig en del af den nye måde at holde ferie på.

Det kan være lige fra at tage grillen med i parken til en tur på stranden eller arrangere en grillfest hjemme i haven med nogle venner.

Man kan tage på loppemarked, museer. Besøge den lokale bådbygger. Tage til den nærmeste storby. Hvad med en hel dag i kano med familien?

Planlæg din egen ”OL konkurrence” med begivenheder, der passer med børnenes alder osv.

Der findes en masse muligheder og det er bare om at komme i gang med at planlægge.

Et tip til inspiration kunne være at få tilsendt brochurer fra det nærmeste turistkontor og se, hvilke muligheder der findes i jeres område. Google er også en oplagt mulighed for at finde ideer til jeres ”Stay-cation”.

Begynd at planlægge din ferie allerede nu og fortsæt med at kæmpe for at blive gældfri!

Skriv din mening eller andre forslag nedenfor

Comments on this entry are closed.

 • Maria 10. juli 2012, 14:55

  LÅNESOMMERHUS!
  Har fået en rigtig god idé:D
  I Gul og Gratis har jeg søgt på et ” Lånesommerhus” til weekender eller i løbet af året. Tilgengæld tilbød jeg at tage mindre forefaldende opgaver i sommerhuset. Som at slå græs, hovedrengøring, male træværk o.s.v.
  Jeg har nu en aftale med to fantastisk søde mennesker, som har hele tre sommerhuse, jeg kan låne, når de ikke er lejet ud. Og vi aftaler fra gang til gang, hvad der trænger til at blive gjort.
  Vi har lige hele familien været i et skønt sommerhus med udsigt til havet i 5 dage og hygget os med at klippe hæk og græsplæne og malet vinduer.:D

  • Berthel 10. juli 2012, 16:55

   Hej Maria,
   Super god idé!

 • Sonja 1. marts 2012, 15:45

  Den bedste ferie jeg har haft med min datter, var en vinterferie, hvor vi INTET skulle, vi bare råhyggede med hyggesnak, varm cacao fjernsyn og sove længe.
  Den står stadig som den bedste ferie uden stress.
  Der var masser af sne så vi kunne ikke komme nogen steder.
  Det behøver ikke koste penge at slappe af, og bruge tid på børnene.

  • Berthel 1. marts 2012, 19:46

   Hej Sonja,
   Hvor er det dog skønt at høre. Det handler om nærhed!

 • A M Petersen 1. marts 2012, 13:37

  Jeg synes at du har så evigt ret….både i at man ind imellem synes at man “fortjener” at forkæle sig selv, men også i at det netop er derfor man ikke er blevet gældsfri.
  Men det handler nok i høj grad om hvordan man er skruet sammen.
  Jeg synes at vi “fortjener” gode hverdage.
  Jeg arbejder og tjener penge nok til at der er råd til at invitere gæster, der er råd til en tur i biffen eller til at give ungerne det sidste tilskud til noget de har ønsket sig.
  Jeg lægger til side så den ældste kan komme på højskole (om 3 år) og har lavet “nødkontoen” til hvis vaskemaskinen gåri stykker, bilen skal til rep. mm.
  Så jeg synes at vi fortjener gode hverdage, fordi vi lever efter den økonomi vi har.
  Til ferier sparer vi op så vi kan komme til “et varmt land” hvert andet år, de andre år går turen til Bornholm, Jylland ell. lign. Efter hånden økonomien er blevet bedre (i takt med at børnene blev ældre – billigere/ingen udgift til institution) er der blevet råd til en forlænget storby week-end de år hvor vi ikke tager sydpå. Det er fantastisk hvad man kan nå på en Store Bededagsferie .. og stemningen i Kastrup eller på Hovedbanen er ferieagtig ligegyldig hvor man skal hen.

  • Berthel 1. marts 2012, 15:18

   Hej A M,
   Tak for kommentaren!
   Jeg er helt enig med dig. Gode dage er vigtige og det kan man sagtens have, uden at bruge en formue. I øvrigt synes jeg, at det lyder til, at du har eller har fået styr på økonomien. Dejligt!

 • Maria Horn 1. marts 2012, 13:17

  Jeg læser rigtig gerne dine indlæg og med respekt, men da du ville sløjfe min ferie!!!!!!!! Så blev jeg i første omgang noget skeptisk, for det er vigtigt at have nogle dejlige stunder i sit liv. Specielt når man har unger som hurtigt flyver fra reden. Du ved ikke hvor længe du lever eller hvor længe man har mulighed for at rejse.
  Men da jeg så læste resten af dit indlæg igennem, så giver det mening. Hvis man har et overordnet mål at være gældfri inden en bestemt dato, så dur det selvfølgelig ikke at tage på ferie. Så opstår glidebanen. Har man sat sig et mål så er det vigtigt at være fokuseret.
  Stay-cation -ideen er en rigtigt god idé. Den vil jeg tage til mig.
  VH
  Maria

  • Berthel 1. marts 2012, 15:15

   Hej Maria,
   Tak for kommentaren!
   Godt, at jeg ikke har skræmt dig;)