≡ Menu

Mine personlige faste udgifter

Jeg bliver ofte spurgt om, hvilke faste udgifter jeg selv har og hvilke firmaer jeg bruger. Derfor vil jeg i denne artikel gennemgå mine egne faste udgifter og en forklaring på hvorfor jeg har valgt netop disse.

Som du vil opdage, vælger jeg ikke altid den billigste løsning. Jeg betaler gerne lidt mere, hvis kvaliteten og servicen er bedre.

Mindst én gang om året, gennemgår jeg mine faste udgifter og undersøger om jeg kan få det billigere eller bedre hos andre leverandører.

Det vigtigste for mig er generelt, at produktet er godt og billigt, firmaet har god service og at betaling kan ske automatisk. Jeg vil ikke bruge tid på regninger og girokort.

Telefoni

CBB mobil

Jeg har en pakke med “fri tale”, inkl. ubegrænset SMS og MMS samt 8 GB data.CBB mobil
Pris: kr. 129,- om måneden.

Hvorfor
CBB har været på markedet længe og har yderst konkurrencedygtige priser og en god kundeservice.

Forsikring

Jeg har en Indbo/ ansvarsforsikring, ulykkesforsikring og ansvarsforsikring (bil) hos Codan.
Indbo/ ansvarsforsikring Pris: kr. 148,- om måneden
Ulykkesforsikring (Heltids) Pris: kr. 131,- om måneden
Bil ansvarsforsikring Pris: 281,- om måneden
I alt for forsikringer: Kr. 560,- om måneden (årligt kr. 6.716,-)

For at finde den billigste og bedste forsikring, vil jeg anbefale at du bruger Findforsikring.dk. Der taster du dit behov ind og inden for 3 dage modtager du 3 tilbud fra forsikringsselskaber.
Læs mere i artiklen “Hvorfor er forsikringer vigtige for dig?“.

Hvorfor
Det var den billigste, jeg kunne finde og endda meget billigere end de øvrige. Mindst én gang om året tjekker jeg priser på mine forsikringer for at få det bedste tilbud.

Kabel TV

YouSee TV grundpakke.
Pris: 334,- om måneden.

Hvorfor
YouSee TV er den eneste mulighed for at se TV i mit område.
Du kan sammenligne priser på kabel TV her.

Film service

Viaplay (TV + film pakken).
Pris: kr. 79,- om måneden

Hvorfor
Det er en online tjeneste, hvor du kan vælge imellem mere end 1000 film, sport og TV udsendelser. Der er ubegrænset adgang og du se film alle steder, hvor der er en internetforbindelse.
Mit TV kan gå online og dermed kan jeg også se disse film via mit almindelige TV. Det er lidt som et kæmpe film og TV bibliotek, hvor jeg frit kan tage ned fra hylderne og sætte filmene i gang. Kvaliteten er god og billederne er skarpe.

TV licens

Pris: kr. 201,17 om måneden (kr. 2.414,- årligt).
Det er den almindelige licens og den kan der ikke gøres noget ved. I Danmark skal alle med TV betale denne licens. Hvis du betaler licens en gang om året, vil jeg anbefale, at du ringer til dem og får det lavet om til månedlige betalinger. På den måde bliver dine udgifter mere stabile og det er nemmere at holde dit budget. En årlig regning på kr. 2.414,- kan gøre ondt.

EL/ Gas

SEAS-NVE.El og gas priser
El Pris: Kr. 198,- om måneden (kr. 2.376,- årligt)

Hvorfor
Jeg har tjekket, hvor meget jeg kunne spare på at skifte el selskab. Forskellen i mit område er minimal (+- kr. 20,- om måneden) og derfor har jeg ikke skiftet.

For noget tid siden kom der fri konkurrence på el markedet, men det har ikke ændret meget og minder mest om en dårlig joke. Du kan sammenligne el priser her.

Bolig venteliste

Jeg er skrevet op hos KAB Boligselskab.
Pris: Kr. 33,- om måneden (Kr. 400,- årligt)

Hvorfor
Jeg har valgt at skrive mig op i KAB boligselskab (Bolignøglen), da den har adgang til ca. 40.000 boliger. Jeg mangler ikke en bolig, men er alligevel medlem, så jeg optjener anciennitet.

På et eller andet tidspunkt skal jeg flytte. Det kan være at jeg vil have en større eller mindre bolig, måske flytter jeg sammen med en anden en dag. Hvem ved. Jeg er stor tilhænger af lejeboliger, da man altid kan flytte, uden at lide store tab som boligejere risikerer.

Hvis du har børn, vil jeg anbefale, at du allerede nu skriver dem på venteliste i boligselskaber.

Blad abonnement

Bladet “Tænk” fra Forbrugerrådet.
Pris: Kr. 52,- om måneden (Kr. 619,- årligt)

Hvorfor
Bladet giver en masse gode råd til privatøkonomi og særligt taenk.dk bruger jeg. Forbrugerrådet tester en masse produkter som f.eks. mad, vaskepulver, støvsugere, mobiltelefoner, fjernsyn og en masse andre ting. Når jeg skal købe nye produkter, tjekker jeg ofte på deres hjemmeside, om der findes en test og hvilket produkt, de i så fald anbefaler.

(denne artikel er opdateret 22. februar 2014)

Hvad har du valgt og hvorfor? Skriv en kommentar nedenfor.

Comments on this entry are closed.

 • Henrik Skovmand 4. maj 2017, 13:46

  Super fin gennemgang. Jeg kan foruden CBB også varmt anbefale teleselskabet 3. De priser jeg har i dag har ingen kunnet matche. Ledernes fagforening koster Ca. 1500 kvartalet. Da jeg skiftede fra DONG til SEAS faldt min regning markant. Og Danske Forsikring indbo ligger på Ca. 1600 årligt.
  Tak for en super fin vejledning iøvrigt. Budgethuset serverer tingene så de er til at forstå. Mvh Henrik

 • Michael 21. februar 2016, 08:57

  Hej Bertel. Kan det virkelig passe det koster 4,33.Kr pr måned og få ændret til månedlig betaling af tv licens ?

  Hilsen
  Michael

  • Berthel 23. februar 2016, 11:30

   Hej Michael,
   Ja, jeg kan se på deres hjemmeside, at det koster 4,33 pr. måned.

 • Pia Bagge 19. april 2015, 02:51

  Hej Berthel. Tak fordine gode råd. Betaler du ikke til en a-kasse?

  • Berthel 20. april 2015, 06:55

   Hej Pia,
   Jo, det gør jeg.
   Jeg er i gang med at skifte a-kasse og vil snarest opdatere listen.

 • Dorthe 17. august 2012, 07:30

  Man kan nævne at mange har muligheder for billige forsikringer gennem deres fagforening.
  Og at man, hvis ens forbrugsmønster er til det, ofte kan spare penge ved medarbejder-transportkort og øvrige firmaordninger om rabat. Også forbrugsforeningsmedlemsskab osv. Men an skal selvfølgelig holde øje med at det kan betale sig og at man ikke øger sit forbrug fordi man kan spare 5-10%.

 • Casper 6. juli 2012, 13:29

  Bladet Tænk kan læses gratis på biblioteket = 619 kr. sparet årligt :o)
  Når man alligevel er der, kan man jo læse alle de aviser man orker også.

  • Berthel 6. juli 2012, 13:47

   Hej Casper,
   Tak for det gode tip.

 • Jørgen Albretsen 6. marts 2012, 17:42

  Hvorfor holder du bladet Tænk når du kan læse bladet gratis på din PC?
  her er der og så lidt at spare. Jeg læser Nyhederne fra hele Norden på min PC.
  Jørgen.

  • Berthel 6. marts 2012, 18:17

   Hej Jørgen,
   Tak for dit input.
   Bladet “Tænk” kan ikke læses på nettet. Måske enkelte artikler og uddrag, men ikke f.eks. test af produkter m.m.

 • admin 1. februar 2012, 13:14

  Hej Christian,
  Jeg har ikke taget min boligudgift (husleje) med, da sammenligning med læserens husleje ikke kan bruges til meget. Men jeg deler da gerne info om min husleje alligevel. Jeg betaler kr. 4.200,- i leje pr. måned (inkl. a conto varme).

 • Christian 1. februar 2012, 13:08

  Hvor er boligudgiften ? som jo for manges vedkommende er den store udgift ???