≡ Menu

Spar 70 % på tandlæge regningen

Mens jeg sidder og skriver denne artikel har jeg små svedperler på panden og blodet pumper hurtigere rundt i kroppen end normalt.

Jeg er sikker på at tandlæger er flinke mennesker, men du skal ikke fortælle mig, at der ikke er en snert af sadistiske tendenser gemt i tandlægers personlighed;)

Spar penge på tandlægen!

Spar penge på tandlægen!

Udover at blive boret, slebet, stukket og skåret i, skal jeg også betale en halv bondegård bagefter!

Tænk at betale penge for at ligge og svede i et møgkedeligt lokale med den der sterile hospitalslugt og samtidigt blive tortureret.

Jeg kan desværre ikke gøre noget ved det faktum, at besøg hos tandlægen gør mig rædselsslagen, men regningen kan jeg gøre noget ved.

Da jeg selv skal en tur til tandlægen har jeg undersøgt muligheden for at spare mest muligt uden at skulle rejse til Afrika og få revet alle mine tænder ud hos en gadetandlæge uden bedøvelse.

Tro mig! Hvis jeg kan finde en tandlæge, hvor man kan blive fuldt bedøvet og være i drømmeland, indtil jeg vågner med et skinnende tandsæt, så har den tandlæge fået sig en kunde for livstid.

Nå. Nu til sagens kerne.

Hvilke slags behandlinger taler vi om?

Jeg vil tjekke, hvor meget jeg kan spare på to implantater i udlandet og de udgifter, der er forbundet med det som f.eks. rejse og tidsforbrug.

Jeg har snakket med Jane Albæk fra AvMinTand.dk, som er specialist på dette felt. Jane arrangerer rejser til udenlandske tandlæger for danskere.

Hun vurderer, at hvis man skal have lavet tænder i Danmark for kr. 10-15.000,-, skal man overveje at rejse til udlandet som f.eks. Polen eller længere væk. Men så sparer man altså også mange penge!

Kr. 40.000,- for to implantater i Danmark

Hos en dansk tandlæge koster to implantater ca. kr. 40.000,- inkl. krone, operation, bedøvelser og røntgen.
Det er godt nok mange penge, selvom ”Danmark” giver tilskud på denne behandling.

Spar op til 70% i udlandet!

Hold da op! Det er lige noget for mig, medmindre det er for langt væk. Her kan du se, hvor meget du kan spare i udlandet:

  • Tyskland 30-40 %
  • Sverige 20%
  • Polen 50–60 %
  • Ungarn 60–70 %
  • Tyrkiet 60–70 %
  • Spanien 35–45 %
  • Tenerife 20–30 %
(kilde: AvMinTand.dk)

Hvis jeg nu skulle på ferie i Tyrkiet, Spanien eller Ungarn, ville jeg overveje af få fikset mine tænder der. Men det har jeg ikke planlagt og jeg tager altså ikke så langt væk, når jeg kan spare 50-60 % i Polen. Herregud, det ligger ret tæt på Danmark.

Kan jeg være tryg hos en polsk tandlæge?

For at være helt ærlig, NEJ!
Eller hvad? Jeg skal ikke behandles hos en tandlæge, der har betalt kr. 500,- for et 2 ugers brevkursus for at åbne en tandlægeklinik og derefter bore i mig. Du kan tro nej!

Men nu har jeg undersøgt det og på AvMinTand.dk, kan jeg finde tandlæger i Polen, som de har udvalgt og har haft et godt samarbejde med igennem ca. 10 år. Desuden har de polske tandlæger fået gode bedømmelser fra danskere og det gør mig tryg.

Derfor gør jeg det gerne.

Kr. 20.000,- for to implantater i Polen

Jeg har fundet en polsk tandlæge tæt på den polske nordkyst (Stettin) og prisen er ca. kr. 20.000,-! Prisen er godt nok kun kr. 16.000,-, men så skal der lægges lidt til for røngten og bedøvelse.

Derudover er der udgifter til transport derned og hjem, men det er til at overskue.

Hvad koster rejsen?

Radisson i Stettin

Radisson i Stettin

I dette eksempel tager vi til Stettin i Polen og får lavet to implantater. Vi sparer kr. 20.000,- på selve behandlingen.

Denne behandling kræver at man er i Stetting fra søndag til torsdag.
Pris på busrejse tur/ retur og hotelophold (inkl. morgenmad) på 4 stjernet Radisson hotel
I alt kr. 1.598,-/ pr. person

Det er da billigt!

Hvis du rejser alene, løber der ekstra kr. 1.200,- på regningen, da du skal bo alene på værelset.

Så har du også nogle dage til at opleve området og tid til at reflektere over, hvordan du kan blive gældfri og optimere din økonomi. Eller måske bruge tid på ”Planlægge dit liv og opfyld dine drømme

Plusser og minusser

Det gode ved tandlæger i udlandet er først og fremmest prisen. Det er markant billigere.
Minusser er besværligheden, da man jo naturligvis skal rejse og bruge nogle dage for at få det fikset.

Derudover er det mere besværligt at klage over en tandlæge. Man skal også være opmærksom på, at skulle bruge mere tid for evt. efterfølgende behandling, hvis noget er gået galt.

Bruger du AvMinTand.dk, hjælper de med evt. klager uden beregning.

Tilskud fra ”Danmark” kan også bruges i udlandet

Når du er medlem af ”Danmark” kan du få tilskud for en lang række udgifter hos tandlægen. Det er en af grundene til, at du skal være medlem af ”Danmark”. Læs min artikel “Er du medlem af Danmark?“.

”Danmark” dækker OGSÅ, hvis du vælger en tandlæge i udlandet! Skønt!

Links

AvMinTand.dk

Abonnér
Giv besked når

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments

En ting er at få implantater i utlandet billig , men vi vet alle at implantater har en dårlig prognose og at etterkontroller er viktig.Skal man da dra til Tyrkiet eller Ungarn for kontroller 2x pr.år?Det blir dyrt.For meg virker det som om
disse utenlandske klinikker spekulerer i nordiske pasienter naivisme.De vil gjerne tjene penger, men tilbyr verken oppfølging eller opplæring i forebyggende behandling.

Er der en der ved om man kan få tilskud fra Danmark hvis jeg har fået lavet tænder i Tyrkiet. Ligger netop nu med 2 nye kroner i munden og nyder en uges ferie samtidig med tandlæge besøg.
Hilsen
Tina

{ 2 comments… add one }